Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@02:52:03 GMT

«آن برونته» یک زمین شناس زُبده بود  

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۱۹۲۱

«آن برونته» یک زمین شناس زُبده بود  

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از روزنامه گاردین، آن برونته، جوان‌ترین عضو از گروه خواهران برونته، قبل از این که در سن ۲۹ سالگی از دنیا برود مجموعه‌ای از انواع سنگ‌های زیبا جمع کرده بود. 

پیش‌تر تصور می‌شد نویسنده اگنس گری اشیا را صرفا به خاطر جنبه زیبایی شناختیشان جمع آوری می‌کرد اما محققان در یک پژوهش جدید به این نتیجه رسیدند که وی در عصر طلایی علم یک زمین شناس مطلع و ماهر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالی جسپرز (Sally Jaspars) دانشجوی مقطع دکترا که در دانشگاه ابردین اسکاتلند روی خواهران برونته مطالعه می‌کند، می‌‎گوید در آثار ادبی آن برونته نیز می‌توان ردپای علاقه‌ای را که به حوزه زمین شناسی داشت، دید. به عنوان نمونه، وی در رمان مستأجر عمارت وایلدفل مستقیما به موضوعات علمی و کتابی از سر همفری دیوی، شیمی‌دان برجسته بریتانیایی، اشاره می‌کند.

جسپرز برای اثبات این ادعا از استیون بودن از دانشکده علوم زمین دانشگاه ابردین خواست تا کلکسیون سنگ آن برونته را که در موزه پرسوناژ برونته در هاورث نگهداری می‌شود، آنالیز کند.

این گروه با همکاری کارشناسانی از دانشگاه لیدز و یک شرکت فعال در حوزه طیف سنجی، دریافتند کلکسیون برونته جوان علاوه بر کارنلین‌ و عقیق، شامل سنگ غار و نوعی نایاب از آبسیدین قرمز نیز می‌شود.

احتمالا آن برونته در زمان خود از موزه روتاندا در نزدیکی اسکاربرو بازدید کرده است، موزه‌ای که در آن نمایشگاه‌هایی با سوژه زمین شناسی منطقه برپا می‌شد.

جسپر در این باره می‌گوید: این اولین بار است که کلکسیون سنگ آن (برونته) به شکلی هدفمند و کامل توصیف و شناسایی می‌شود. ما با این کار به دانش موجود درباره این نویسنده اضافه کردیم و نشان دادیم که او دارای تفکر علمی بوده و به زمین شناسی علاقه داشت. وی فردی باهوش و ترقی خواه بود و درک خوبی از جستارهای علمی زمان خود داشت.

جزئیات بیشتر در این باره در مجله Brontë Studies منتشر شده است.

برچسب‌ها ادبیات جهان نویسنده ادبیات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ادبیات جهان نویسنده ادبیات ادبیات جهان نویسنده ادبیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۱۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه فنی و حرفه ای بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب را حذف کرد

حسن کی‌پور، درباره ساماندهی رشته های این دانشگاه گفت: تعدادی رشته های جدید راه اندازی شده و بیش از ۱۰۰ رشته درسی بدون داوطلب حذف شده است.

وی با بیان اینکه تمام رشته ها باید پیوست شغلی داشته باشند تا بتوانیم آن رشته ها راه اندازی کنیم افزود: مراکز و واحدهای دانشگاه فنی و حرفه ای برای راه اندازی رشته های جدید علاوه براینکه باید دانشجوی هنرستانی و فضای آموزشی و هیئت علمی به اندازه کافی داشته باشند باید رشته ای را که تقاضا می کنند دارای پیوست شغلی باشد. همچنین باید از امکانات کارگاهی هم برخوردار باشند.

معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای مهمترین چالش در بحث آموزش مهارتی را بروزرسانی امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی عنوان کرد و گفت: امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی باید جدید شود و دانشگاه در این زمینه کمی دچار مشکل است ولی تمام عوامل دانشگاه فنی و حرفه ای با همه امکانات تلاش بی وقفه ای دارند تا این بار سنگین را به جلو ببرند.

وی درباره اینکه چه تعداد کمبود هیئت علمی و کارمند در دانشگاه فنی و حرفه ای وجود دارد گفت: در حال حاضر حداقل یک هزار عضو هیئت علمی نیاز داریم، برنامه دانشگاه این است که یک تعدادی از این استادان را از دانشگاه پیام نور و دانشگاه های دیگر که داوطلب می شوند تامین کند چون مشکل استخدام ندارند و می توانیم جابه جا کنیم و به دنبال مجوز استخدام عضو هیئت علمی نیز هستیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ۱۱۷ نفر در ۲ دوره المپیاد علمی دانشجویی برگزیده شدند
  • خبر خوش برای دانشجویان پزشکی؛ حق‌ الزحمه دستیاران ۱۵ میلیون تومان رسید
  • ۲۰۰ نفر در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی جذب می شوند
  • دانشگاه فنی و حرفه ای بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب را حذف کرد
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • شاهنامه پژوه بمی در خاک آرام گرفت
  • بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران
  • شهرسازی و رویکردهای جدید علمی
  • کمبود یک هزار عضو هیات علمی در دانشگاه فنی و حرفه ای